Servicedesk Plus Taramasında Workstation'ların Eşsizliğini Belirleme Kriterleri
ServiceDesk Plus, tarama işlemi sırasında workstation'ların benzersizliğini belirlemek için aşağıdaki kriterleri kullanır:
Servis Etiketi (Service Tag)
Workstation Adı (Workstation Name)
Bu kriterler sayesinde, uygulama workstation'ları ayırt eder ve her birinin eşsiz olduğunu varsayar. Eğer bir workstation, başka bir workstation ile aynı kriterlere sahipse, mevcut workstation'un bilgileri yeni taranan cihazın bilgileriyle üzerine yazılır.
Not:
Eğer bir servis etiketi "Geçersiz Servis Etiketleri" listesine eklenirse, benzersizliği belirlemek için yalnızca workstation adı dikkate alınır.
Sanal makineler için sadece makine adı benzersizlik kriteri olarak değerlendirilir.
Örnek Senaryo:
Makine A ve Makine B adında iki workstation olduğunu düşünelim. Her ikisinin de servis etiketi 12345 ve tam bilgisayar adları sırasıyla MachineA.domain.com ve MachineB.domain.com olsun.
İlk olarak, yalnızca Makine A tarandığında, bilgileri kaydedilir.
Daha sonra Makine B tarandığında, aynı servis etiketine sahip olduğu için Makine A'nın bilgileri Makine B'nin bilgileriyle üzerine yazılır.
Eğer OEM tarafından servis etiketi hatalı yapılandırılmışsa, birçok makine aynı servis etiketine sahip olabilir. Bu durumda, her yeni tarama işleminde bir cihazın bilgileri diğerinin üzerine yazılacaktır. Böyle bir durumun önüne geçmek için hatalı servis etiketleri Geçersiz Servis Etiketleri Listesine eklenebilir.
Bu ayar Yönetici (Admin) -> Tarama Ayarları (Scan Settings) -> Genel (General) sekmesi altında bulunur.
Genel olarak, ServiceDesk Plus bir workstation'u tararken önce Servis Etiketini kontrol eder. Eğer servis etiketi boşsa, benzersizlik için Bilgisayar Adı kullanılır.
Örnek Senaryo:
MachineA.domain.com adındaki bir workstation zaten taranmış ve kaydedilmiş olsun.
Aynı ada sahip başka bir makine tarandığında, yeni makinenin bilgileri eski makinenin bilgileriyle üzerine yazılır.
Bazı durumlarda, ServiceDesk Plus mevcut bir makinenin adını "_old" ekleyerek değiştirir. Bu durumlar aşağıda açıklanmıştır.
MACHINE-A (ST-1) ve MACHINE-B (ST-2) adında iki workstation düşünelim.
Bu workstation'ların yer değiştirildiğini varsayalım. Sonuç olarak:
MACHINE-A artık ST-2 servis etiketine,
MACHINE-B ise ST-1 servis etiketine sahip olur.
MACHINE-A tarandığında, sistem MACHINE-B'nin üzerine yazar ve eski MACHINE-A'yı MACHINE-A_old olarak yeniden adlandırır.
Daha sonra MACHINE-B tekrar taranırsa, MACHINE-A_old üzerine yazılarak MACHINE-B olarak eklenir.
Bir workstation daha önce geçerli bir Servis Etiketi ile keşfedilmişse ve daha sonra farklı bir servis etiketiyle taranırsa, eski makine "_old" ekiyle yeniden adlandırılır ve yeni servis etiketiyle tekrar eklenir.
Örnek Durumlar:
Durum 1:
Bir workstation geçerli bir servis etiketiyle keşfedilmiş olabilir.
Ancak zaman içinde, anakart değiştirilirse servis etiketi değişebilir.
Bu durumda, eski workstation "_old" olarak adlandırılır ve yeni servis etiketiyle tekrar eklenir.
Durum 2:
MACHINE-A (ST-1) taranmış ve kaydedilmiş olsun.
Daha sonra aynı ağda ST-2 servis etiketine sahip farklı bir MACHINE-A eklenirse,
Tarama yapıldığında, eski MACHINE-A MACHINE-A_old olarak yeniden adlandırılır ve ST-2 servis etiketine sahip yeni MACHINE-A eklenir.
Bu süreçlerin doğru şekilde yönetilmesi, ağda tarama sırasında veri kaybını ve yanlış cihaz eşleşmelerini önlemeye yardımcı olacaktır.